Skip to content
webinar-master-data-management-tinified

Master Data Management

2021-05-20
8:30

Webinar

Nyckeln till en effektiv digitalisering

Det senaste året har vi sett hur digitaliseringen ökat exponentiellt från redan höga nivåer. När de digitala kontaktytorna är fler och i princip alla affärer nu görs online har vi sett en ökad press på företag och organisationer. Komplexiteten med flera olika kanaler ut mot marknaden och ett högre tempo medför utmaningar att säkerställa såväl datakvalitet som ett effektivt arbete internt. Hur hanterar du och ditt företag er data? Och – hur använder ni den internt och externt för bästa möjliga nytta? IPM Ulricehamn bjuder den 20 maj in till ett webinar om Master Data Management, MDM.
 
Webinaret handlar om ännu en trebokstavsförkortning som lovar att lösa alla dina problem. Som ett moln över PLM, ERP, PIM, CRM och CMS finns det som vi ska prata om; MDM.  
 
Bli inte orolig. MDM, eller Master Data Management, är faktiskt inte så knepigt - och inte heller ännu ett system att förvalta. MDM handlar om ett företags huvudsakliga affärsdata och hur denna struktureras, samt den process företaget använder för att säkerställa kvalitet och effektivitet i förvaltningen av interna och externa kanaler.  
 
Är alla kanaler uppdaterade? Innehåller de rätt data? Hur mycket av svaret på den frågan hänger på enskilda medarbetare? Behovet av MDM uppstår när ett företag har flera system som behöver kommunicera och skicka data mellan varandra, det vill säga när vi behöver skapa kopior av vår data. Då behövs en strategi och en process för hur vi ska uppnå det som oftast kallas single source of truth. Kort och gott att datan är identisk oavsett i vilket system vi granskar den och att det är ett enskilt system som äger en specifik data och förmedlar ut den till övriga system som är beroende av den.  Datan kan behövas i ett affärssystem, för att skapa säljblad till säljare, till en katalog, till en webb, e-handel eller till ett Marketing Automation-verktyg, för att ta några exempel.
 
De senaste två-tre åren har behovet av kunskap inom MDM ökat markant bland IPM Ulricehamns kunder. Det gäller både stora och små företag. Förfrågningarna om digitala system som pratar med varandra ökar också. Vill du veta mer om MDM och fördelarna med konceptet ska du medverka på vårt webinar.

Varmt välkommen att anmäla dig genom formuläret här på sidan. Du kommer få en länk till webinaret dagen före det äger rum!